Астигматизъм

описание

Астигматизмът се появява, когато роговицата, предната повърхност на окото, е леко извита в една посока и причинява замъглено виждане. Роговицата пречупва светлината, така че да се фокусира върху ретината в задната част на окото. При астигматизъм, част от тази светлина се фокусира пред или зад ретината, така че вашето виждане може да е замъглено на близко (хиперопия), далеко (миопия) или и на двете дистанции.

Симптоми

Симптомите за астигматизъм могат да включват главоболие, напрежение на очите, умора и замъглено или изкривено зрение. Тежестта на симптомите зависи от степента на астигматизъм в очите ви.

Лечение

Рутинния очен преглед включва тестване за астигматизъм, който засяга много хора. След като бъде диагностициран, астигматизмът обикновено може да бъде коригиран с рецепта за очила или контактни лещи. Техниките за модификация на роговицата като LASIK (лазерна корекция на зрението) също са полезни опции за лечение.

Запазете си час за консултация в очен лазерен център „Vision“ на тел. 0700 89 003 или като попълните контактната форма в сайта.