Далекогледство (Хиперметропия)

описание

Далекогледството е състояние, при което окото се фокусира върху далечни обекти по-добре, отколкото върху предмети, които са по-близо до окото, така че близките обекти се появяват неясно. Това се случва, когато светлинните лъчи се пречупват или огъват неправилно в очите. Окото е предназначено да фокусира изображения директно върху повърхността на ретината. Когато роговицата е неправилно извита или очите са малки, светлинните лъчи се фокусират зад повърхността на ретината, като създават замъглено изображение.

Симптоми

При продължително гледане наблизо образите стават неясни - сливат се или се размазват. Усещате натиск, тежест, болка в очите и челото. Имате главоболие.                                               Като усложнение на некоригираното далекогледство често се наблюдават конюнктивит, блефарит, халацион.

Корекция

Далекогледството може да се лекува по различни начини. Най-често с очила или контактни лещи. Далекогледството може да бъде лекувано и с неинвазивни медицински процедури, включително лазерни корекции PRK и LASIK.

Запазете си час за консултация в очен лазерен център „Vision“ на тел. 0700 89 003 или като попълните контактната форма в сайта.