Иридоциклит

описание

Иридоциклит е заболяване, причинено от наличието на възпалителен процес в ириса и цилиарното тяло на окото. 

Иридоциклита  може да бъде остро или хронично заболяване. Острият иридоциклит в началото се проявява като възпалителен процес с изразени симптоми. 

Хроничният иридоциклит  е в резултат от ненавременни мерки за лечение на острата форма на заболяването. 

Причините за заболяването са различни. Често болестта идва като усложнение от наранявания на очите и възпаление на ириса. Също така,  възпалителният процес може да се провокира от вирусни и бактериални заболявания като грип, морбили, туберкулоза, гонорея, малария и т.н.Често причината за иридоциклит  е ревматично заболяване и метаболитни нарушения в организма.

Симптоми

Болката е пръв симптом на заболяването. Тя е тъпа, неопределена и се разпространява към веждите и слепоочието и се засилва след зрителна работа от близко разстояние и при натиск върху очната ябълка. Болката е по-силна нощно време и често се придружава със сълзене и светлобоязън.

Лечение

Лечението на иридоциклит трябва да бъде последователно и постоянно, независимо от факта, че често отнема много време. Двете основни цели на лечението са намаляване на възпалението предотвратяване образуването на сраствания и белези, тъй като тези дегенеративни процеси могат да доведат до усложнения и слепота.

Предпоставка за успешно лечение на иридоциклит е премахването на всички огнища на възпалителни процеси в тялото. Необходимо е да се хигиенизират устата и да се лекуват всички хронични заболявания, тъй като в допълнение към факта, че те са устойчиви инкубатори на инфекции, те потискат и имунната система.

Запазете си час за консултация в очен лазерен център „Vision“ на тел. 0700 89 003 или като попълните контактната форма в сайта.