Късогледство (Миопия)

описание

Късогледството е състояние на зрението, при което близките обекти са ясни, а отдалечените обекти се размиват. Това може да се дължи на излишната кривина на роговицата или на продълговата, а не на сферичната форма на окото, като и двете засягат начина, по който светлината се пречупва при навлизане в окото и дали тя се фокусира правилно върху ретината.

Симптоми

Симптомите включват затруднение при фокусирането върху обекти в далечината, като например табелка или телевизия. Съществуват известни доказателства, че това е причинено или се влошава от постоянния фокус върху близките обекти. Късогледството може да бъде наследствено.

Корекция

Очилата и контактните лещи са общи методи за коригиране на късогледството. Очила могат да се използват за определени дейности, като например гледане на телевизия или шофиране, или за всички дейности. Алтернатива са процедури за корекция на зрението, като рефрактивна и лазерна хирургия, в зависимост от препоръките на Вашия лекар.

Запазете си час за консултация в очен лазерен център „Vision“ на тел. 0700 89 003 или като попълните контактната форма в сайта.