Увеит

описание

Увеит представлява всяко едно възпалително заболяване на увеята. Той може да засегне склерата, роговицата, ретината и други важни части на окото.

Увеитът може да се дължи на голям брой заболявания и състояния – автоимунни заболявания, излагане на инфекции, токсини и др. Увеитът винаги изисква преглед при офталмолог, защото крие риск от сериозно увреждане на зрението и дори слепота. Причината за увеит може да бъде бактериална, вирусна, гъбична или паразитна инфекция.

Симптоми

Симптомите на увеита включват повишена чувствителност към светлина, болка и зачервяване на окото, замъглено зрение. Увеитът може да се проявява постепенно - в началото с лека болка и зачервяване, а впоследствие настъпва и замъгляването.

Лечение

За да се диагностицира правилно заболяването, офталмолога използва голям набор от диагностични методи. Понякога се правят кръвни изследвания за откриване на хронична инфекция в друга част на организма. Ранното диагностициране на увеит е изключително важно, с оглед извършването на подходящо лечение и предотвратяване на тежки последствия и дори слепота.

Основната цел на лечението на увеит е да се потисне максимално бързо възпалителния процес, защото хронифицирането му създава риск от възникване на трайни увреждания.

Запазете си час за консултация в очен лазерен център „Vision“ на тел. 0700 89 003 или като попълните контактната форма в сайта.