Златна статуетка „Best Manager“ връчиха на Елена Кумбиева по време на церемонията Women Leaders Awards 2023

Един от най-успешните мениджъри на лечебни заведения у нас – Елена Кумбиева, управляващ едновременно и двете очни клиники „Вижън“ в София, получи златна статуетка “Best Manager” на  международния женски форум  Women Leaders Awards 2023, съобщи агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.
Най-успешните жени-лидери в бизнеса, в местната власт и в дипломацията бяха отличени по време на церемонията,  организирана от  Global Industrial Leaders. Гала-финалът се проведе на 10.03.2023 г. в балната зала на 5-звездния Hyatt Regency Sofia.

Колегите на Елена Кумбиева и нейни благодарни пациенти са категорични, че най-голямото й постижение не е само престижът, на който се радват двете клиники, нито дори екипът, който тя е успяла да събере и да мотивирa. Успехът й е в начина, по който тези млади лекари и специализанти разчитат на нея във всеки един момент, както и на нейната преценка, ръководните й решения и отношението й към работата.

Носител е на наградата “Вдъхновителка” на проект на 24 часа от 2021 г, а през 2017 г. е отличена с годишна национална награда за медицина в категория „Болничен мениджмънт“. Висока оценка и признание получава и за успешен мениджмънт през 2013 г. с Международната награда: “Човек на XXI век“. През 2022 г. „Вижън“ печели златна статуетка за Най-добра очна клиника на Балканите.

„Клиниката стана мой дом. Винаги съм твърдяла и се стремя да го внушавам на моите колеги, че нищо лесно, не е вярно! Знанието не се постига изведнъж! Всяка нещо трябва да се преживее, да се осмисли, да намериш най-верния начин да го реализираш, за да се чувстваш удовлетворен“. И още - много е важно не само да гледаш, а да виждаш човека!, споделя Кумбиева. Помни как през 2003 г. при откриването на клиниката са били екип от 5 души, сега са около 120.

„Добрият мениджър всеки ден изгражда и обогатява уменията си и личностното си поведение, с които да заслужи доверието на колегите си – те да го чуват, да го разбират и най-вече да му вярват, смята Елена Кумбиева, която вярва, че за успеха всеки ден трябва да се бориш и да проверяваш себе си!