Рефрактивна хирургия (Лазерна корекция на зрението)

Рефрактивната хирургия е процедура, при която настъпват минимални промени във формата на роговицата, променящи способността на окото да фокусира и по този начин се намалява или премахва необходимостта от носене на очила или контактни лещи.

ОЛЦ „Вижън“ е първата клиника, стартирала лазерните корекции в България. Натрупаният опит в продължение на години е гаранция за качество.

Лазерната корекция се извършва с високотехнологична апаратура и технически средства, които имат определена цена, спрямо нивото на сигурност и прецизност. Отработеният във времето оперативен протокол изисква използването на еднократни скъпоструващи консумативи, също с определено ниво на качество. Прилагането на най-новите методики за лазерна корекция на зрението предполага непрекъснато обучение и усъвършенстване работата на хирурга. Рефрактивните специалисти във „Вижън“ разполагат с необходимите сертификати, позволяващи им да извършват лазерни корекции на зрението и доказващи успешно завършени курсове за допълнителна квалификация и запознаване с новостите в тази област на офталмологията. (Добре е, когато предприемате лазерна корекция, да сте запознати и с квалификацията на хирурга). Съвкупността от най-добрата апаратура и най-доброто обучение формират цената.

Какъв е риска?

В медицината няма хирургическа интервенция без риск.
Но и когато ходиш по улиците има рискови ситуации. Ние сме понижили възможния риск до абсолютния минимум по европейските стандарти. Това се дължи на обучението на нашите хирурзи и безкомпромисното отношение към техническите средства и консумативи, които използваме.

Каква е гаранцията?

„Гаранция“ не е подходящ и не е приложим термин в медицината .
Това е все едно синоптиците да дават гаранции за времето, което прогнозират. Ние можем да ви дадем прогноза и тя е с точност от 99%.

Мога ли да се оперирам в деня на прегледа?

Не е възможно да Ви се извърши операция в деня на първия преглед.
Причините са : разширените зеници и броя на задължителните измервания на остротата на зрението преди корекцията.
Нашият лазер е от последно поколение и може да следи микро движенията на окото с „eye tracker” . Това обаче става коректно само при нормално отворени зеници. Широките зеници не дават сигурност за точното попадение на лазерния лъч.
Добрата медицинска практика и постигането на най-добро качество на корекцията изискват поне 4 независими измервания на рефракцията /остротата на зрението/. Едното задължително се извършва при разширени зеници.

Коя операция е по-добра? – Коректният въпрос е – Коя корекция е най-подходяща за мен?

Може да разделим корекциите на два типа :
- Повърхностни /PRK, TransPRK, LASEK/
- Проникващи – LASIK.
Повърхностните корекции изтъняват по-малко роговицата и са препоръчителни за хора с екстремно хоби или „силова“ професия. Възстановяването на окото е по-продължително, но оперираният може да се върне към физическо натоварване до 10 дена след корекцията, без риск за очите.
При LASIK имаме „уау ефект“ – моментален ефект . Ще виждате часове след корекцията , а до 3-4 дни ще се върнете към вашите делови занимания. Важното при LASIK е, че очите трябва да се пазят от неволно нараняване по-продължително време. Този вид операция не се препоръчва за очи с тънка роговица.
Съществува и хибридна корекция – Epi LASIK – тя е компромис за хора с тънка роговица и високи диоптри.
Лазерна корекция на зрението използва най-развитата, напреднала и утвърдена технология за премахване на зависимостта от очила и контактни лещи. Това е процедура, която представя най-новата практична алтернатива за хора, страдащи от късогледство, далекогледство и астигматизъм. Интервенцията не изисква болничен престой. Резултатите се постигат бързо, безболезнено и са стабилни във времето.

Запазете си час за консултация в очен лазерен център „Vision“ на тел. 0700 89 003 или попълнете контактната форма на уебсайта ни.